Az állattenyésztés

Az állattenyésztésA szarvasmarha a korai idők óta használt haszonállat. Nem csak trágyáját hasznosítja az ember a földművelésben hanem az állatot is használta igavonásra a szántás közben. Azonban a szarvasmarha nem csak emiatt fontos. Időnként levágják ekkor pedig húst ad, általában egy vagy két borjú az, amit az ember megvesz vágásra. Ostoros közelében is van egy szarvasmarha tenyésztő telep, ahol szabadon legelnek az állatok, ahogy Szarvas környékén is. Nemcsak a szarvasmarha bőre használható fel, hanem a tejét is fogyasztja az ember régóta. Régen a tehenet kézzel fejték reggel vagy néhány óránként nap közben. Mára a tartás körülményei nem változtak sokat viszont a fejés most már gépiesített. A gépi fejés nem csak gyorsabb és időtakarékosabb de az állatok számára sem olyan fájdalmas. Természetesen nem csak a szarvasmarhákat, de a többi haszonállatot is kell dolgozni, például a baromfikat. A baromfit és más szárnyasokat is az ókor óta tartja az ember, hogy ellássa magát hússal és más szükséges anyagokkal. A szárnyasok a hús mellett tojást is adnak, ami sok ételünkben használatos alapanyag, nem csak az adott szárnyas utánpótlását biztosítja. Falun inkább jellemző volt, hogy csirkéket tartottak, amelyekből piacra is jutott akárcsak a többi levágott haszonállatból. Ahol még most is tartanak, ott a csirkék szabadon és természetesen vannak tartva. Viszont vannak kifejezetten csirketartó telepek, ahol a csirkék csak tápot kapnak, hogy minél előbb megnőjenek és vágásra kerüljenek. Az emberek többsége inkább a természetességet igyekszik keresni. Bár a legtöbb hústerméket ma már boltokban tudjuk beszerezni. Ha az állattartásban szeretne elhelyezkedni, nézzen körül a szarvasi webes mérnök munkaerő hirdetési portál ajánlatai között !

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Posted by: admin.starkingnet on